Goddelijke Huisvrouw
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact
No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact
No Result
View All Result
Goddelijke Huisvrouw
No Result
View All Result

Kersttulband volgens oud familierecept

Danielle by Danielle
10 maart 2023
in Recepten
0
kersttulband familierecept

Het recept komt uit een beduimeld Duits bakboekje van Dr. Oetker, waarvan de fabrikant zelfs niet kan achterhalen hoe oud het is! Én het smaakt niet naar gebakken eieren!

Ingrediënten kersttulband

300gr boter of margarine

Related articles

Verfrissende drankjes voor een zomerfeestje

Wat is quinoa en is het gezond?

350 gr. zelfrijzend bakmeel

250 gr. suiker

1 zakje vanillesuiker

3 eieren

10-12 druppels citroen aroma

1 mespuntje zout

ca. 6 eetlepels melk

125 gr. krenten

125 gr rozijnen

50 gr. sucade

Ik gebruik zelf nog in blokjes gesneden abrikozen en gesnipperde amandel erbij.

Maar het deeg moet niet te zwaar worden – anders komt ‘t niet goed uit de vorm -dus ik houd het totaal gewicht van vulling op 300 gram en speel alleen met de samenstelling.

Men roert de boter of margarine tot room en voegt lepel voor lepel de suiker met de vanillesuiker toe.

Daarna 1 voor 1 de eieren, het aroma en het zout.

Het gezeefde bakmeel wordt er bij hoeveelheden van 3 eetlepels tegelijk afwisselend met de benodigde melk doorheen geroerd.

Men gebruikt slechts zoveel melk, tot het deeg traag van de lepel valt.

Tenslotte moeten de gewassen en goed uitgelekte krenten en rozijnen, alsmede de gesnipperde sucade door de deegmassa geschept worden. (Plus eventueel andere vulling)

Men doet het deeg in een ingevette en bestoven tulbandvorm.

Het rooster met de tulbandvorm onder in de oven schuiven.

Elektrische ovens:

voorverwarmen: ca 10 minuten op 170 graden

bakken: 80 minuten op 170 graden

De laatste jaren maak ik ‘m af met dikke glazuur, die ik lekker lobbig er overheen schenk en dan laat stollen. Ziet er zo lekker nonchalant “Nigella” uit!

Met Pasen druppel ik er lichtgele kleurstof in en leg er halve choco-eitjes op. Met kerst houd ik ‘t glazuur wit en garneer met blaadjes hulst en zilveren/ groene en rode pilletjes etc. etc.

Danielle

Danielle

Related Posts

verfrissende drankjes

Verfrissende drankjes voor een zomerfeestje

by Danielle
8 juli 2025
0

Zodra de temperatuur stijgt en de zon hoger aan de hemel staat, verandert de sfeer automatisch. De tuin lonkt, het terras wordt gezelliger en vriendinnen komen...

quinoa gezond

Wat is quinoa en is het gezond?

by Danielle
30 mei 2025
0

Quinoa is al jaren populair onder mensen die bewust met voeding bezig zijn. Je vindt het terug in salades, bowls en als vervanger voor rijst of...

Nieuwe smeerkaas sensaties: heerlijke recepten om je smaakpapillen te verwennen”

Nieuwe smeerkaas sensaties: heerlijke recepten om je smaakpapillen te verwennen”

by Danielle
31 januari 2024
0

Smeerkaas, een geliefde delicatesse in vele huishoudens, heeft onlangs een culinaire evolutie ondergaan. De introductie van nieuwe smaken, texturen en combinatiemogelijkheden heeft smeerkaas veranderd in een...

cornish pasties maken

Cornish Pasties: Pasteitjes tijd!

by Danielle
10 maart 2023
0

Vierentwintig man, na een herfstige strandwandeling te eten geven, waarvan je bij voorbaat weet dat het geen kleine eters zijn….Aan tafel gaan was geen optie, dus...

gezonde appelcake

Gezonde appelcake (niet zoet!)

by Danielle
10 maart 2023
0

De takken van het kleine appelboompje in de voortuin bogen ver door onder het gewicht van de appels. Oogsten dus! En omdat mijn oog viel op...

Next Post
new york lemon cheesecake makkelijk

Easy peasy Lemon Cheesecake

kruisbessenjam koekjes recept

Koekjes met kruisbessenjam

Zelf amandelspijs maken!

Zelf amandelspijs maken!

CATEGORIES

  • Beauty
  • Geldzaken
  • Gezondheid
  • Leven
  • Liefde
  • Recepten
  • Wonen

TAGS

wonen

© 2023 Goddelijke Huisvrouw - Voel je geweldig!

  • Over ons
  • Adverteren
  • Contact
  • Privacy Policy
No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact

© 2023 Goddelijke Huisvrouw - Voel je geweldig!