Het ultieme dessert voor deze warme dagen: een heerlijk fris toetje waarvoor je minimaal arbeid hoeft te verrichten! Met wat vers rood fruit kun je het geheel nog wat feestelijker maken, maar in zijn eenvoud heeft het ook wel wat rustieks…
Easy peasy Lemon Cheesecake
Auteur: Goddelijke Huisvrouw
Easy peasy lemon cheesecake
Ingrediënten Lemon Cheesecake
Voor de bodem:
- 10 digestive biscuits of bastognekoeken zoals ik heb gedaan. (of welke koekjes je maar lekker vindt!)
- 50 g boter
- 25 g suiker (heb ik weggelaten, ‘t is al zoet genoeg zo..)
Voor de cheesecake:
- 150ml slagroom
- 397 g zoete gecondenseerde melk (bij onze Appie staat dat ik het indonesische vak naast de kokosroom….)
- 175 g roomkaas (Ik heb pakjes Mon Chou gebruikt, omdat ik bang was dat het met de mascarpone onvoldoende zou opstijven..)
- rasp en sap van 3 grote citroenen
- Slagroom en rood fruit ter decoratie
Instructie Lemon Cheesecake
- Koekjes fijnmalen, met keukenmachine of stop de koekjes in ten plastic zak en leef je uit met de deegroller.
- Mengen met gesmolten boter en suiker. Vervolgens de kleffe kruimelbrei met een stalen lepel strak uitsmeren over de bodem van je pasteischaal of cakeblik. Terwijl dit een beetje afkoelt mix je slagroom, roomkaas, gecondenseerde melk en citroenrasp glad. Scheutje bij scheutje mix je de citroensap er door en je zult merken dat het mengel wat dikker wordt. (zoiets als een vanillepudding of een dikke vla). Stort het mengel op de bodem en na een uurtje of 4 in de koelkast is het voldoende opgesteven om lekker na de maaltijd in de avondzon van te genieten!
De puntjes die ik er uitsneed waren een beetje “wobbely bobbely” en behielden niet helemaal hun vorm, maar na een nacht in de koelkast kun je dat wel bereiken. Wij konden alleen niet meer wachten en voor ik het laatste bordje had aangereikt kwam het eerste al weer schoongelikt terug…