Goddelijke Huisvrouw
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact
No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact
No Result
View All Result
Goddelijke Huisvrouw
No Result
View All Result

Zoete rozijnenbroodjes met kardemom

Danielle by Danielle
10 maart 2023
in Recepten
0
zoete rozijnenbroodjes met kardemom

Opgerolde broodjes die ik altijd al had willen maken uit Nigella’s Hoe word ik een goddelijke huisvrouw met kaneel, heb ik nu met een recept uit een oude Delicious gemaakt: geen kaneel, maar wel kardemom. De geur van kardemom doet me denken aan onze reis naar India 10 jaar geleden. De geur van kruiden, stof en drukte op de Indiase markt is overweldigend en indringend. Die vergeet je niet zo snel meer. Ik had nog wat gedroogde kardemompitten die ik in de vijzel heb gekneusd. Dan komen er hele kleine geurige zaadjes uit. Je kunt natuurlijk ook kardemompoeder gebruiken. De broodjes zijn smaakvol en lekker om te verorberen bij de thee als het zo koud is. Het zijn ook handige broodjes om je rozijnen- en krentenvoorraad op te maken. Ik vind het een succesrecept! Manlief houdt niet zo van brood met rozijnen en krenten erin, maar deze gaan erin als ….

Zoete rozijnenbroodjes met kardemom maken

Auteur: Goddelijke Huisvrouw

Related articles

Zelf pizza maken? Begin met het juiste deeg

Verfrissende drankjes voor een zomerfeestje

Voorbereidingstijd:  2 uren 35 minuten

Baktijd:  30 minuten

Totaaltijd:  3 uren 5 minuten

Porties: 9

Ingrediënten rozijnenbroodjes met kardemom

  • 50 gr ongezouten boter, in blokjes, plus wat extra om in te vetten
  • 450 g bloem, plus wat extra om te bestuiven
  • ½ tl zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 25 gr fijne kristalsuiker
  • 1 middelgroot ei
  • 225 ml lauwwarme melk
  • 2 tl vloeibare honing
  • 2 el grof gehakte (ongezouten) pistachenoten
  • Voor de vulling:
  • 50 gr zachte boter
  • 1 tl grof gemalen kardemomzaad
  • 50 gr gele rozijnen
  • 50 gr krenten
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker

Instructie rozijnenbroodjes met kardemom

  1. Vet een diepe, vierkante bakvorm van 23X23 cm in met boter. Zeef de bloem met het zout in een grote kom. Wrijf de boter met je vingertoppen door het bloemmengsel, zodat je een fijn kruimelig mengsel krijgt en roer de gist erdoor.
  2. Klop in een andere kom de suiker en het ei door elkaar. Houd 2 el van de melk apart en voeg de rest hiervan samen met het eimengsel toe aan het meelmengsel. Kneed dit tot een zacht deeg en voeg zo nodig de rest van de melk toe (bij mij bleven er twee el over). Breng over op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed minstens 15 min., of tot het glad en elastisch is. Doe over in een licht ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat op een warme plek in ruim 1 uur rijzen tot het dubbele volume.
  3. Sla het deeg in de kom terug. Breng weer over op je werkvlak en rol het met een deegroller uit tot een rechthoek van 25 X 35 cm. Maak de vulling. Bestrijk het deeg met boter en strooi kardemom, gedroogde vruchten en suiker erover. Rol het deeg vanaf een lange kant op en snijd deze rol in 9 dikke plakken. Schik deze op hun kant in de bakvorm. Dek ze af met een plasticfolie en laat op een warm plekje nog 45 min. narijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 200˚ C. Bak de broodjes 25-30 min., of tot ze goudbruin kleuren. Neem ze uit de oven, kwast ze in met de honing en bestrooi ze met de pistachenoten. Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm en serveer ze warm of laat ze verder afkoelen op een rooster.
Danielle

Danielle

Related Posts

Zelf pizza maken? Begin met het juiste deeg

Zelf pizza maken? Begin met het juiste deeg

by Danielle
9 oktober 2025
0

Zelf pizza maken is een feest. De geur uit de oven, de vrijheid in toppings en het knapperige resultaat zorgen keer op keer voor een moment...

verfrissende drankjes

Verfrissende drankjes voor een zomerfeestje

by Danielle
8 juli 2025
0

Zodra de temperatuur stijgt en de zon hoger aan de hemel staat, verandert de sfeer automatisch. De tuin lonkt, het terras wordt gezelliger en vriendinnen komen...

quinoa gezond

Wat is quinoa en is het gezond?

by Danielle
30 mei 2025
0

Quinoa is al jaren populair onder mensen die bewust met voeding bezig zijn. Je vindt het terug in salades, bowls en als vervanger voor rijst of...

Nieuwe smeerkaas sensaties: heerlijke recepten om je smaakpapillen te verwennen”

Nieuwe smeerkaas sensaties: heerlijke recepten om je smaakpapillen te verwennen”

by Danielle
31 januari 2024
0

Smeerkaas, een geliefde delicatesse in vele huishoudens, heeft onlangs een culinaire evolutie ondergaan. De introductie van nieuwe smaken, texturen en combinatiemogelijkheden heeft smeerkaas veranderd in een...

cornish pasties maken

Cornish Pasties: Pasteitjes tijd!

by Danielle
10 maart 2023
0

Vierentwintig man, na een herfstige strandwandeling te eten geven, waarvan je bij voorbaat weet dat het geen kleine eters zijn….Aan tafel gaan was geen optie, dus...

Next Post
zweeds kardemom koffiebrood maken

Maak je ochtend compleet met Zweeds kardemom koffiebrood

Goddelijke suikerbrood met kandijparels

Goddelijke suikerbrood met kandijparels

gezonde appelcake

Gezonde appelcake (niet zoet!)

CATEGORIES

  • Beauty
  • Geldzaken
  • Gezondheid
  • Leven
  • Liefde
  • Recepten
  • Wonen

TAGS

wonen

© 2023 Goddelijke Huisvrouw - Voel je geweldig!

  • Over ons
  • Adverteren
  • Contact
  • Privacy Policy
No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact

© 2023 Goddelijke Huisvrouw - Voel je geweldig!