Het koffiebrood is gemaakt van gistdeeg met boter, melk, suiker en kardemom. Het is een gevlecht rond brood. In de oven rees het brood nog enorm . Daardoor was er van het vlechtwerk niet zoveel meer te zien. En ik ben vergeten het brood met eiwit in te smeren voordat het de oven ingaat. Ik heb het brood in de vriezer gelegd. Aanstaande zondag gaan we het met vrienden die blijven logeren verorberen. Een smaakoordeel volgt!
Zweeds kardemom koffiebrood
Auteur: Goddelijke Huisvrouw
Recept type: Brood
Voorbereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Baktijd: 30 minuten
Totaaltijd: 2 uren
Porties: 10
Ingrediënten kardemom koffiebrood
- Nodig
- 1⅓ cup melk
- ½ stick boter (113 gram)
- ½ cup sugar
- 2 ½ el droge gist
- 3 cups bloem
- 1 tl kardemom
- ½ tl zout
- Het eiwit van 1 ei, gemixed
Instructie kardemom koffiebrood
- Verwarm de melk en boter
- Doe het mengsel in een schaal en voeg de suiker toe. Meng het goed.
- Als het vingerwarm is, doe je de gist erbij. Laat het 10 minuten rusten
- Voeg de bloem, kardemom en het zout toe. Meng goed
- Bedek de schaal en laat het deeg 1 uur rijzen
- Verdeel het deeg in drie stukken en rol het uit tot drie lange worsten
- Vlecht het in een ronde vorm en plak de uiteinden aan elkaar
- Leg het op een ovenplaat bedekt met bakpapier
- Bedek het deeg opnieuw en laat het opnieuw rijzen
- Kwast het deeg in met de eiwitten en bak het brood op 190°C ongeveer 30 minuten.
- Laat het afkoelen op een rek.