Dit is een prima lunchgerechtje uit het Cake Days boek van de Hummingbird bakery voor wie:
Zóóó fanatiek geweest is om een uren lang een pompoen uit te hollen en te bewerken…
Of voor diegenen die van al die Arts & Crafts buikpijn krijgen maar wel altijd wat willen vieren.
Hoor je tot de eerste categorie dan kun je wat rest-pompoen gebruiken en voor type 2 zijn er gewoon diepvries pompoenblokjes te krijgen in de supermarkt. (Blikjes pompoenpuree zijn in Nederland helaas moeilijk te vinden…)
Voor beide gevallen geldt: Je houdt nog steeds veel te veel pompoen over, dus je bent genoodzaakt sowieso een soepje of iets dergelijks te brouwen… heb je gelijk wel een hele maaltijd!
60g fijn gehakte ui
90 g boter
300 g bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel bicarbonaat (baking soda)
snuf zout
250 ml melk
2 eieren
50 g gepureerde pompoen
80 g gerapte oude kaas (of een andere pittige kaas naar keuze)
30 g fijngehakte bieslook
Bereiden
Oven voorverwarmen op 170 C en een muffinbakblik invetten. Je kunt ook cupcakepapiertjes gebruiken zoals ik deed, staat leuk, maar je ze kwamen moeilijk los van het papier…
De ui zachtjes fruiten in een koekenpan. Alle droge onderdelen mengen in een kom en maak een kuiltje. Melk en eieren loskloppen in een beker. Mix daarna kort en op lage snelheid het melk-eimengsel bij de bloem. Smelt zachtjes de boter en mix dit samen met de pompoenpuree ook door het beslag. Spatel uiteindelijk de kaas en bieslook er door heen. Vul het muffinbakblik steeds totdat 2/3 van van zo’n gaatje gevuld is en bak 35 minuten in de oven. Ze zijn het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn!
Wij hebben ze gegeten met de kinderen tijdens onze Halloween workshop en ze vonden ze net als wij heerlijk! En voor wie nog zin heeft in wat pompoenkunst moet maar eens googlen op pumkin carving!