Van delicate eenvoud is deze cake. Dit zeer makkelijk te maken taartje wordt toegevoegd aan mijn lijstje met favorieten. De ricotta zorgt voor een echte cheesecake zonder dat de calorieënteller doorslaat. De geraspte appel proef je nauwelijks terug maar geeft wel een goede structuur aan de cake en wat frissigheid. Een prima cake om om vier uur bij de thee te serveren. Kinderen en volwassenen vonden hem heerlijk!
Ik vond het recept op een blog dat ik graag lees: Food 52! In het recept wordt heel Amerikaans met cups gewerkt. Zelf vind ik dat ook wel makkelijk maar voor wie niet, heb ik het recept hier aangepast.
Recept Ricotta Cheesecake met appel:
- 130 g boter
- 220 g suiker
- 3 eieren
- 160 g bloem
- 5 g bakpoeder (meng het door de bloem!)
- citroenrasp van 1 citroen
- 250 g ricotta (1 bakje)
- 3 kleine geraspte appeltjes (250 ml)
Bereiden Ricotta Cheesecake met appel
Verwarm de oven voor op 180 C en vet een bakblik van 20 cm in.
Mix de boter en suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg dan zonder te veel te mixen de bloem (met bakpoeder), citroenrasp, ricotta en appelrasp toe. Giet het beslag in het blik en bak de cake 25 tot 30 minuten. (Even testen met een sateprikker of de binnenkant gaar is!). Laat de cake in het blik afkoelen (Ik haal ‘m er niet uit voordat ie koud is, dan blijft ie goed smeuïg). Nog even verder koelen in de koelkast en voilà: Een elegant, zeer smakelijke taartje! Eet smakelijk!