Goddelijke Huisvrouw
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact
No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact
No Result
View All Result
Goddelijke Huisvrouw
No Result
View All Result

(Key) lime pie maken?

Danielle by Danielle
10 maart 2023
in Recepten
0
key lime pie maken

De vulling van deze limoenentaart is heerlijk friszuur, zacht en zoet, bijna een soort mousse. De basis van koekjes is dan weer lekker kruimelig en bijna hartig door de volkorenbiscuitjes. Je kunt dit prima als taart op een zomerse verjaardag serveren, maar als frisse afsluiting van een feestelijk etentje zou hij het ook heel goed doen.

Waar komt de Key Lime Pie vandaan?

De Key lime pie komt uit Florida. Daar hebben ze het beste citrusfruit van Amerika, zoals de key lime, een neefje van de gewone groene limoen, maar veel aromatischer. Het sap van de key lime is de ster van de Key lime pie, die al als toetje geserveerd in Florida Keys geserveerd wordt sinds de Engelsen zich daar vestigden. In Nederland hebben we natuurlijk geen key limes, zelfs niet in een flesje. Daarom maak je deze taart gewoon met het sap en de schil van gewone groene limoenen. Het is dus eigenlijk een Lime pie, maar Key lime pie klinkt wel zo interessant.

Related articles

Nieuwe smeerkaas sensaties: heerlijke recepten om je smaakpapillen te verwennen”

Cornish Pasties: Pasteitjes tijd!

Hoe maak je een Key Lime Pie?

Om te beginnen maal je 200 gram digestives of andere biscuitjes fijn met 50 gram zachte boter. Deze mix druk je in een springvorm, net als je bij een gewone kwarktaart doet. De vorm zet je dan in de koelkast, terwijl je verder gaat met de vulling. Omdat je voor de vulling zowel drie eiwitten moet kloppen en vijf eidooiers langdurig mixen en ik maar een mixer met kom heb, koos ik ervoor om eerst de eiwitten stijf te slaan. Voor eiwitten moet je een brandschone kom hebben (ik heb hem nog even vetvrij gemaakt door er een gehalveerde limoen doorheen te halen en dit na te vegen met keukenpapier), dus daar kan je dan het beste mee beginnen. De eiwitten moeten zachte pieken hebben, dus enkele minuten kloppen op een vrij hoge stand. De eiwitten heb ik toen overgedaan in een andere kom en opzij gezet, de kom even snel omgewassen en toen ben ik verder gegaan met de eidooiers. Die klop je luchtig/stevig en dan voeg je een blikje gecondenseerde melk toe. Dit is een soort karamelachtig goedje, enorm zoet. Na de gecondenseerde melk voeg je de schil van drie limoenen (leve de microplane-rasp!) en 150 ml limoensap toe (bij mij waren dit drie limoenen, maar het kunnen er ook vier of vijf zijn). Als dit goed gemixt is, spatel je rustig de eiwitten erdoor. Dit hele goedje giet je in de bakvorm met koekruimeldeeg en zet je 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Na het bakken voelde het geheel nog een beetje wiebelig aan. Ik heb de taart een paar uur in de koelkast gezet om op te stijven en toen was hij perfect: luchtig door de geklopte eiwitten, friszuur door de limoenen en lekker zoet door de gecondenseerde melk. De bodem was wel te kruimelig, dus volgende keer gebruik ik of meer boter of andere biscuitjes.

Danielle

Danielle

Related Posts

Nieuwe smeerkaas sensaties: heerlijke recepten om je smaakpapillen te verwennen”

Nieuwe smeerkaas sensaties: heerlijke recepten om je smaakpapillen te verwennen”

by Danielle
31 januari 2024
0

Smeerkaas, een geliefde delicatesse in vele huishoudens, heeft onlangs een culinaire evolutie ondergaan. De introductie van nieuwe smaken, texturen en combinatiemogelijkheden heeft smeerkaas veranderd in een...

cornish pasties maken

Cornish Pasties: Pasteitjes tijd!

by Danielle
10 maart 2023
0

Vierentwintig man, na een herfstige strandwandeling te eten geven, waarvan je bij voorbaat weet dat het geen kleine eters zijn….Aan tafel gaan was geen optie, dus...

gezonde appelcake

Gezonde appelcake (niet zoet!)

by Danielle
10 maart 2023
0

De takken van het kleine appelboompje in de voortuin bogen ver door onder het gewicht van de appels. Oogsten dus! En omdat mijn oog viel op...

Goddelijke suikerbrood met kandijparels

Goddelijke suikerbrood met kandijparels

by Danielle
10 maart 2023
0

Suikerbrood Auteur: Goddelijke Huisvrouw Voorbereidingstijd:  4 uren Baktijd:  30 minuten Totaaltijd:  4 uren 30 minuten Porties: 10  Ingrediënten suikerbrood 300 g bloem 25 g verse gist...

zweeds kardemom koffiebrood maken

Maak je ochtend compleet met Zweeds kardemom koffiebrood

by Danielle
10 maart 2023
0

Het koffiebrood is gemaakt van gistdeeg met boter, melk, suiker en kardemom. Het is een gevlecht rond brood. In de oven rees het brood nog enorm...

Next Post
kersttulband familierecept

Kersttulband volgens oud familierecept

new york lemon cheesecake makkelijk

Easy peasy Lemon Cheesecake

kruisbessenjam koekjes recept

Koekjes met kruisbessenjam

CATEGORIES

  • Beauty
  • Geldzaken
  • Gezondheid
  • Leven
  • Liefde
  • Recepten
  • Wonen

TAGS

wonen

© 2023 Goddelijke Huisvrouw - Voel je geweldig!

  • Over ons
  • Adverteren
  • Contact
  • Privacy Policy
No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact

© 2023 Goddelijke Huisvrouw - Voel je geweldig!