Goddelijke Huisvrouw
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact
No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact
No Result
View All Result
Goddelijke Huisvrouw
No Result
View All Result

Zomeravondtoetje: Crumble met perziken en amandelen

Danielle by Danielle
March 10, 2023
in Recepten
0
perziken crumble en amandelen toetje

Dat rijpe zomerfruit schreeuwt om een eenvoudig maar heerlijk toetje voor een zwoele zomeravond in de tuin. Hoewel een crumble misschien niet zo zomers aandoet, is deze heerlijk friszoet door de verse perziken. Je kunt ook nectarines gebruiken, of een combinatie van ander rijp zomerfruit. het recept komt uit Leith’s Baking Bible.

Zomeravondtoetje: Crumble met perziken en amandelen

Related articles

Cornish Pasties: Pasteitjes tijd!

Gezonde appelcake (niet zoet!)

Recept type: dessert
Voorbereidingstijd:  20 minuten
Baktijd:  40 minuten
Totaaltijd:  1 uur
Porties: 6

Ingrediënten Crumble met perziken

voor de topping:

  • 170 gram bloem
  • snufje zout
  • 85 gram koude boter. in blokjes
  • 55 gram gemalen amandelen
  • 85 gram suiker
  • ¼ theelepel vanille- of amandelessence
  • 30 gram geschaafde amandelen

Voor de vulling:

  • 6 tot 8 rijpe perziken (of nectarines)
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels maïsmeel
  • eventueel ½ theelepel kaneel of allspice (piment)

Instructie Crumble met perziken

  1. Maak eerst de topping. Dit kun je ook enkele uren van tevoren doen. Zeef hiervoor de bloem met het zout. Voeg de blokjes boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het de structuur van fijn broodkruim heeft. Voeg dan de suiker, amandelen en essence toe. Blijf mixen tot het klonten worden. Zet het mengsel in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  3. Voor de vulling schil je de perziken. Meng ze met suiker, maïsmeel en als je dat lekker vindt kaneel of allspice. Doe de vulling in een lage ovenschaal. Bekleed met de topping en strooi er tot slot de geschaafde amandelen over.
  4. Bak 35 tot 40 minuten in de oven tot de topping mooi goudbruin is. Lekker met vanille-ijs!
Danielle

Danielle

Related Posts

cornish pasties maken

Cornish Pasties: Pasteitjes tijd!

by Danielle
March 10, 2023
0

Vierentwintig man, na een herfstige strandwandeling te eten geven, waarvan je bij voorbaat weet dat het geen kleine eters zijn….Aan tafel gaan was geen optie, dus...

gezonde appelcake

Gezonde appelcake (niet zoet!)

by Danielle
March 10, 2023
0

De takken van het kleine appelboompje in de voortuin bogen ver door onder het gewicht van de appels. Oogsten dus! En omdat mijn oog viel op...

Goddelijke suikerbrood met kandijparels

Goddelijke suikerbrood met kandijparels

by Danielle
March 10, 2023
0

Suikerbrood Auteur: Goddelijke Huisvrouw Voorbereidingstijd:  4 uren Baktijd:  30 minuten Totaaltijd:  4 uren 30 minuten Porties: 10  Ingrediënten suikerbrood 300 g bloem 25 g verse gist...

zweeds kardemom koffiebrood maken

Maak je ochtend compleet met Zweeds kardemom koffiebrood

by Danielle
March 10, 2023
0

Het koffiebrood is gemaakt van gistdeeg met boter, melk, suiker en kardemom. Het is een gevlecht rond brood. In de oven rees het brood nog enorm...

zoete rozijnenbroodjes met kardemom

Zoete rozijnenbroodjes met kardemom

by Danielle
March 10, 2023
0

Opgerolde broodjes die ik altijd al had willen maken uit Nigella’s Hoe word ik een goddelijke huisvrouw met kaneel, heb ik nu met een recept uit...

Next Post
hazelnootschuim taart maken

Hazelnootschuimtaart is zó makkelijk!

nectarine kruimeltaart met zomerfruit

Kruimeltaart met zomerfruit

key lime pie maken

(Key) lime pie maken?

CATEGORIES

  • Beauty
  • Leven
  • Liefde
  • Recepten

© 2023 Goddelijke Huisvrouw - Voel je geweldig!

  • Over ons
  • Adverteren
  • Contact
  • Privacy Policy
No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact

© 2023 Goddelijke Huisvrouw - Voel je geweldig!