Goddelijke Huisvrouw
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact
No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact
No Result
View All Result
Goddelijke Huisvrouw
No Result
View All Result

Goddelijke suikerbrood met kandijparels

Danielle by Danielle
10 maart 2023
in Recepten
0
Goddelijke suikerbrood met kandijparels

Suikerbrood

Auteur: Goddelijke Huisvrouw

Related articles

Zelf pizza maken? Begin met het juiste deeg

Verfrissende drankjes voor een zomerfeestje

Voorbereidingstijd:  4 uren

Baktijd:  30 minuten

Totaaltijd:  4 uren 30 minuten

Porties: 10 

Ingrediënten suikerbrood

  • 300 g bloem
  • 25 g verse gist
  • 15 g suiker
  • 50 g roomboter
  • 6 g zout
  • 150 g kandijsuiker
  • halve theelepel kaneel
  • Roomboter om te bestrijken
  • Eventueel kandijparels

Instructie maken suikerbrood

  1. Los de gist op in een beetje lauwe melk.
  2. Smelt de roomboter en laat even afkoelen; het mag niet heet meer zijn.
  3. Kneed dan van alle ingredienten, behalve de kandijsuiker een soepel deeg.
  4. Laat het deeg afgedekt onder folie of theedoek rijzen tot het volume verdubbeld is. (Boven de verwarming was dit bij mij in minder dan anderhalf uur het geval)
  5. Sla het deeg plat en rol er een rechthoek van.
  6. Bestrooi met de kandijsuiker.
  7. Rol de rechthoek op tot 1 brood en zorg ervoor dat alle kandijsuiker ingesloten is.
  8. Bekleed een broodblik rondom met bakpapier. Echt! Anders krijg je je brood never nooit meer uit het blik. Bestrooi met nog wat kandijsuiker of kandijparels.
  9. Leg het deeg in het blik en laat het nog een keer rijzen tot twee maal het oorspronkelijk volume.
  10. Verwarm de oven voor op 180C.
  11. Leg een bakplaat met bakpapier onder in de oven. In die van mij liggen op de bodem nu namelijk wat zwart verkoolde resten van verbrande suiker…
  12. Bak het brood in 20-30 min gaar.
  13. Af laten koelen op een rooster
Danielle

Danielle

Related Posts

Zelf pizza maken? Begin met het juiste deeg

Zelf pizza maken? Begin met het juiste deeg

by Danielle
9 oktober 2025
0

Zelf pizza maken is een feest. De geur uit de oven, de vrijheid in toppings en het knapperige resultaat zorgen keer op keer voor een moment...

verfrissende drankjes

Verfrissende drankjes voor een zomerfeestje

by Danielle
8 juli 2025
0

Zodra de temperatuur stijgt en de zon hoger aan de hemel staat, verandert de sfeer automatisch. De tuin lonkt, het terras wordt gezelliger en vriendinnen komen...

quinoa gezond

Wat is quinoa en is het gezond?

by Danielle
30 mei 2025
0

Quinoa is al jaren populair onder mensen die bewust met voeding bezig zijn. Je vindt het terug in salades, bowls en als vervanger voor rijst of...

Nieuwe smeerkaas sensaties: heerlijke recepten om je smaakpapillen te verwennen”

Nieuwe smeerkaas sensaties: heerlijke recepten om je smaakpapillen te verwennen”

by Danielle
31 januari 2024
0

Smeerkaas, een geliefde delicatesse in vele huishoudens, heeft onlangs een culinaire evolutie ondergaan. De introductie van nieuwe smaken, texturen en combinatiemogelijkheden heeft smeerkaas veranderd in een...

cornish pasties maken

Cornish Pasties: Pasteitjes tijd!

by Danielle
10 maart 2023
0

Vierentwintig man, na een herfstige strandwandeling te eten geven, waarvan je bij voorbaat weet dat het geen kleine eters zijn….Aan tafel gaan was geen optie, dus...

Next Post
gezonde appelcake

Gezonde appelcake (niet zoet!)

cornish pasties maken

Cornish Pasties: Pasteitjes tijd!

Gebruik altijd zonnebrandcrème van Biodermal

Gebruik altijd zonnebrandcrème van Biodermal

CATEGORIES

  • Beauty
  • Geldzaken
  • Gezondheid
  • Leven
  • Liefde
  • Recepten
  • Wonen

TAGS

wonen

© 2023 Goddelijke Huisvrouw - Voel je geweldig!

  • Over ons
  • Adverteren
  • Contact
  • Privacy Policy
No Result
View All Result
  • Home
  • Recepten
  • Lifestyle
  • Leven
  • Liefde
  • Beauty
  • Contact

© 2023 Goddelijke Huisvrouw - Voel je geweldig!